maanantai 3. kesäkuuta 2013

Tutorial: Puristemeikkien korjaaminen.

Sattuipa tässä taannoin niin, että rakastakin rakkaampi 120 värin Fräulein38 luomiväripalettini tippui pesukoneen päältä lattialle... Puolet napeista oli tämän jälkeen murskana lattialla ja sotku sen mukainen. No, onneksi hätä ei ollut ihan sen näköinen, koska tämä ei suinkaan ollut se ensimmäinen lattialle tippunut luomivärini joka meni rikki. Korjaamaan siis! Niinpä siinä sivussa kuvailin teille tutorialin, miten luomivärit ja muut puristemeikit saa takaisin kasaan, jos tämä katastrofi kohtaa joskus muitakin ;) Tässä vielä lähtötilanne, kuvissa näkyvä nappi on siis tuo tuolla vasemmassa reinassa toiseksi alimpana.

Tarvitset:
Desinfiointiaineen
Kelmua
Vessapaperia
Jotain millä murskata 8)

Ensin revi kelmusta pala ja laita se särkyneen napin päälle.


Sen jälkeen murskaa mahdollisimman hienoksi se, mitä luomiväristäsi on jäljellä. Itse käytin tähän nyt käsillä ollutta hiuspinniä. Pitä hienommaksi jauhoksi saat sen murskattua, sitä siistimpi lopputuloksesta tulee.


Kun olet murskannut luomivärin tarpeeksi pieneksi, ota kelmu pois päältä ja tiputa siihen muutama pisara desinfiointi ainetta luomivärin joukkoon. Jotkut ovat tähän ilmeisesti käyttäneet myös vodkaa, mutta sitä en itse ole kokeillut. Laita ensin mielummin liian vähän ja lisää tarvittaessa, ettei koko nappi lainehdi pois. Laita sitten kelmu takaisin luomivärin päälle ja painele se takaisin muotoonsa. Tämä on huomattavasti helpompaa, jos luomiväri on solonappi, eikä kiinni paletissa. Jos se kuitenkin sattuu olemaan kiinni paletissa missä on muitakin luomivärejä niin yritä varoa ettei desinfiointi aine mene viereisiin nappeihin ja värjää niitä. Mitä tiukempaan saat napin painettua, sitä helpompi sitä on käyttää jatkossa.


 

Ota kelmu taas pois ja paina kevyesti vessapaperin palalla ylimääräinen desinfiointiaine pois luomiväristäsi.

Ja tadaa! Se on taas ehjä :)


Viimeiseksi jätät vain luomivärisi kuivumaan ilman kantta päivän ajaksi niin alkoholi haihtuu napista ja se on käyttövalmis!

Toivottavasti ette tule tätä tutoa ikinä tarvitsemaan! :D

2 kommenttia:

  1. Tää olikin hyvä vinkki! :) Toivon kyllä tosiaan itsekin etten tätä tule tarvitsemaan. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin toivon ettei tätä kukaan tule tarvitsemaan :DD

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...