lauantai 10. syyskuuta 2011

Mokkapala?

Onko se leivos? No ei, se on saippua! Tarkennettuna, se on äitin itse tekemä saippua. Koska äiti tietää mm. kaiken, niin äiti osaa myös tehdä saippuaa ;) Siispä sain kokeiluun äidin itse tekemän kahvisaippuan, jonka teossa olin itse auttamassa (lue: tiellä.) Itse tehtyjen saippuoidenhan täytyy "tekeytyä" kuukausi, ennen kun niitä voi käyttää. Oli tuskainen kuukausi odotella, että saan kokeilla tätä! :D Mutta ah ja voih kun tämän kanssa pääsin suihkuun... Tän tuoksu on ihan mieto kun tätä nuuhkii kuivana, mutta suihkussa tuoksuttelin ihanaa kahvintuoksua ihan intoa piukassa. Tähän on siis laitettu kahvinporoja ja vähän kookoshiutaleita.

Ja miten ihana tällä olikaan itseään hieroskella suihkussa, tää kuorii ihon tosi pehmeeksi <3 Tässä on öljyjä, jotka kosteuttaa ihoa ja koska tää on Oikea Saippua  niin se ei kuivata ihoa vaan pesee hellävaraisesti jättäen iholle kuitenkin "hyviä rasvoja."  Ehkä ei ihan hellävaraisin saippua siinä mielessä, että kahvinporojen kuorivan ominaisuuden takia, en käyttäis ehkä kasvoille... Mutta kun tällä kuori selkää niin oi, kun tuntui hyvältä <3

Sitten kun soiteltiin äitin kanssa ja kerroin käyttökokemuksia niin äiti kertoi myös että tätä voi käyttää myös keittiössä, jos käsiin tarttuu hajuja, vaikka kalasta tai sipulista, niin jos tällä pesee kädet niin niiden pitäis tuoksua ihanasti kahvilta ;) Tarviin siis ihan välttämättä toisen palan keittiöön kun toinen on kylppärissä!

Nyt oottelen, että pääsen kokeilemaan muitakin äitin tekemiä saippuoita... Niitä on pariakin erillaista laatua tulossa, mutta kirjoittelen niistä sitten, kun saan niitä kokeiluun. (Aion varastaa kaikista saippualaaduista palan itselleni.) Palasaippuoidenhan täytyy päästä käyttöjen välissä kunnolla kuivumaan, tai niiden käyttö muuttuu kovin epähygieeniseksi. Mutta kaikki kaverit siellä ruudun takana, arvatkaapa vaan mitä saatte joululahjaksi :D Teiltä kaikilta muilta otetaan saippuatilauksia vastaan... ;)

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi kun näyttääkin makoisalta mokkapalalta:P Kuulostaa tosi ihanalta saippualta! Oon itsellenikin halunnut juuri kuorivaa hellävaraista saippuaa. Miten sun äiti oikein tekee noita? Tosin en varmaan jaksaisi itse alkaa saippuaa keittelemään, laiska kun olen...

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä oikeesti tosi ihana saippua ;) Mä en oikein tiedä miten näitä tehdään :o Jotain rasvoja ainakin keitettiin ja sekoteltiin ja jotain sellasta? En oikein seurannut sitä touhua :D Onneks äiti viitsi tämän taidon opetella ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...