maanantai 25. heinäkuuta 2011

Ohje: Foliotekniikka kynsilakan poistoon.

Nyt tuli kyllä aika itsensä selittävä otsikko ;) Eli kuvallinen ohje siihen, miten foliotekniikka oikeastaan toimii. En tiedä kuinka selkeästi osaan selittää, mutta yritin ottaa paljon kuvia, että ne ainakin havainnolistaa jos minä en ;D Kaikkihan siis tietää, että glitteriä on tosi tosi tosi ärsyttävä poistaa kynsiltä. Tällä tekniialla se on oikeestaan aika helppoa, eikä mene tuhottomasti vanua siihen että raastaa niitä irti :)

Tähänhän siis tarvitaan:

*Foliota, ihan tavallinen keittiöfoliorulla
*Kynsilakanpoistoainetta
*Vanulappuja
*Sakset
Eli ei mitään ylivoimaista tai mitä ei välttämättä jo kotoa löytyis :)

Aloitetaan sillä, että otetaan kasa folionpaloja. Sillä ei oo väliä, että haluaako ne leikata, ja pilata sakset, vai repiä. Itse leikkasin tällä kertaa :) Tommonen... joku 7x7 cm on varmaan ihan hyvä koko. Näitähän siis tarvitaan yhtä paljon kun omistaa sormia, eli minun tapauksessani 10 ;D Itse kyllä teen aina pari "varalta", jos vaikka tapahtuu jotain kauheita... Vaikka ei ikinä oli tapahtunut...


Sitten otetaan pari vanulappua. Kolme riittää, mutta ite oon leikellyt noita varastoonkin aina välillä. Toki voi käyttää vanuakin, sitten siitä repäistään kymmenen semmoista kolikon kokoista tuppoa :D Mutta lapuilla, leikkaa ensin puoliksi, ja sitten puolikas puoliksi, eli neljään osaan.Ota yksi vanulapun neljännes, ja kaada siihen kynsilakanpoistoainetta. Oon itse kokeillut tätä myös Dependin vihreällä, mutta se ei kauhan hyvin toiminut... Tietysti jos joku haluaa kokeilla niin ei siitä haittaa ole, mutta itse suosin tässä tarkoituksessa vähän tujumpia aineita :) esim. Lidlistä saatava poistoaine käy tähän mainiosti. Se on aika edullistakin ;) Itellä oli kuitenkin Stargazerin poistoainetta käytössä tällä kertaa.Kannattaa laittaa tota poistoainetta ihan sillein, että lappu on kunnolla kostea. Sitten kun oot saanut lappuun poistoaineet, niin laita se kynnelle niin, että poistoainetta on suunnilleen koko kynnen päällä.


Sitten otat yhden niistä folionpaloistasi ja laitat sormen sen päälle, näin;


Sitten folio taitellaan vanun päälle, itse oon huomannut tämän hyväksi tavaksi. Folion saa muuten kietoa aika "tiukkaan" ittei ne itsestään liu'u pois kynneltä.


Tee foliosta ensin tommonen rulla sormen päähän. Tämä vaatii vähän tekniikan hiomista, muttei ole mitenkään ylitsepääsemättömän vaikea :)


Ja sitten vaan taitetaan sen rullan ylimenevä osuus tohon sormen päälle. Itse vielä hellästi puriselen foliota nyrkissä että se pysyy paremmin.


Toistetaan vielä yhdeksän kertaa niin, että näytät tyhmältä ja olet varma että ufot kaappaa sun ajatuksia sormies kautta :D Ja sitten odottelet tommoset 5-10 min, että kynsilakanpoistoaine siellä folion sisällä tekee tehtävänsä.

Niin ja vielä pari vinkkiä. Tuo sormien paketoimisen järjestys kannattaa ehkä tehdä niin, että paketoit  ensin molemmista käsistä pikkurillit, sitten nimettömät, sitten keskisormet jne... Koska sitten saat kaikkein pisimpään käytettyä kunnolla peukaloa ja etusormea :D Ja jos käytössäsi on joku, joka voi auttaa, niin pyydä apua pariin viimeiseen sormeen :) Itse pyydän toisinaan miehekkeeltä apua, kun ei meinaa foliot ja vanut pysyä käsissä. Mutta kyllä tää yksinkin onnistuu! Kokeilemalla oppii ite parhaat niksit siihen miten saa foliot pysymään :)

Ja sitten kun tulee aika ottaa folio pois, niin kokeile ensin yhdellä sormella miten glitter näyttää lähtevän. Jos se ei ole liikahtanut ollenkaan niin anna sormien vielä hetken muhia paketeissaan. Jos taas glitter lähtee irti niin hyvä homma, eikun loputkin foliot irti :D Itse painan samalla hellästi kynnen päältä, kun vedän folionyyttiä pois.


Ja lopputuloksenhan sitten pitäis näyttää suunnilleen tältä:


Eli on ookoo jos värilakkaa jää kynsille, tai vähän glitteriäkin, ne on tosi helppo vaan pyyhkäistä pois ton jälkeen :) Yli jääneet folionpalat ja vanulapun palat voi sitten jemmata seuraavaa käyttöä varten ja käytetyt heittää pois.

Toivottavasti joku tästä jostain ymmärsi :D Silloin joskus taannoin annoin kommenteissa nopean ja yksinkertaistetun ohjeen tähän, mutta tässä nyt ihan kunnollinen ja kuvien kanssa! Kysykää jos vaiheita jäi epäselväksi tai jos tulee muuta kysyttävää :)

Mulla on muuten omat foliot ruuanlaittoon ja kosmetiikkakäyttöön, eli ns. "Kylppärifolio" ja "keittiöfolio", molemmat on ihan Pirkan alumiinifoliota, mutta musta on mukavampi kun ruuanlaitossa ei käytä samaa foliota kun vaikka tukan värjäämiseen tai kynsilakanpoistoon :D

Toivottavasti jollekkin oli apua tästä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...